21 maja 2011

Puszyste placuszki jogurtowe

Puszyste, przepyszne:)
Składniki na 15 sztuk:

  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 125 ml jogurtu naturalnego
  • 125 ml wody
  • 2 jajka
  • 2 łyżki masła
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1/2 łyżeczki sody
  • 1/2 łyżeczki soli
Sposób wykonania:
Rozpuszczamy masło i odstawiamy do ostygnięcia. Następnie 2 jajka należy ubić i połączyć z jogurtem i wodą. W drugim naczyniu przesiewamy mąkę, dodajemy suche produkty i mieszamy. Po czym dodajemy mokre i na końcu dodajemy masło. Dokładnie wymieszać. Smażyć na suchej teflonowej patelni.
Najlepiej smakuje z cukrem pudrem, powidłami albo bez dodatków. 
Smacznego :)

7 komentarzy:

  1. z cukrem pudrem muszą być przepyszne;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wyglądają na bardzo delikatne :) Mniam!

    OdpowiedzUsuń
  3. Mmm, coś mi się wydaje że w smaku mogłyby przypominać moje ukochane omlety ;) Muszę się nimi bliżej zainteresować!

    OdpowiedzUsuń
  4. jak piórko!
    niczym chmurki z cukrem pudrem i konfiturą ;]

    OdpowiedzUsuń
  5. szkoda tylko że mi za kazdym razem wychodza surowe ;c

    OdpowiedzUsuń
  6. Mi wyszły bardzo dobre :)
    Dzięki za przepis :)

    OdpowiedzUsuń

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails