Szukaj na tym blogu

Jadalne papierosy na Halloween



Składniki :
  • grube słone paluszki
  • biała czekolada
  • czerwony barwnik w żelu
  • Srebrna posypka cukrowa do ciast
Sposób wykonania:
  1. Paluszki przeciąć na pół. 
  2. Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej i zanurzać paluszki pozostawiając około 1 cm.
  3. Wstawić na 5 minut do zamrażarki. 
  4. Pozostałą białą czekoladę zabarwić. Paluszki wyciągnąć z zamrażarki i koniuszki zanurzyć w czerwonej czekoladzie.
  5. Od razu obtoczyć w posypce, aby utworzyć imitację wypalonego tytoniu.
Smacznego :)  



1 komentarz:

  1. Bez czerwonej czekolady wyglądałby bardziej realistycznie, ale i tak pomysł super! Ostatnio widziałam też patyczki do uszu z pisanek marshmallow 🙂

    OdpowiedzUsuń

Copyright © Na talerzu - Przepisy kulinarne , Blogger