20 czerwca 2011

Brownies z truskawkami

Bardzo wilgotne, miękkie o smaku truskawek i czekolady. Po prostu boskie!
Składniki na małą blachę:

  • 150 g masła
  • 200 g gorzkiej czekolady
  • 1 szkl. cukru
  • 1 opakowanie cukru wanilinowego 
  • 3 jajka
  • 150 g mąki
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • i szklanka truskawek 
Sposób wykonania:
Umyte truskawki rozgniatamy dokładnie widelcem. Masło i czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. W osobnej misce łączymy cukry, rozkłócone jajka, mąkę i truskawki. Na końcu dodajemy masę z kąpieli i mieszamy. Powstałą masę przelewamy na blachę i pieczemy około 30 minut w 190 stopniach. 
Smacznego :)

całość: 3388,5 kcal
1/8 porcja: 423,56 kcal



5 komentarzy:

  1. mmm...:) Do wypróbowania. Chociaż kaloroczność powalająca;)

    OdpowiedzUsuń
  2. wspaniale ciasto!!! uwielbiam takie czekoaldowe pysznosci i nawet ta kalorycznosc mnie nie odstraszy:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ilość kalorii zabójcza - ale gdybym tak chciała całe życie podziwiać brownies tylko na obrazkach to byłby to bardzo smutny żywot :D Jak mi się ono podoba!!

    OdpowiedzUsuń
  4. UUUU moje ulubione ciasto + ulobione owoce = WOW!

    OdpowiedzUsuń
  5. czekoladowo truskawkowe smaki są takie cudne!

    OdpowiedzUsuń

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails