13 listopada 2015

Kokosanki bez mąki

Składniki:

  • 100 g wiórków kokosowych
  • 2 łyżki cukru
  • 1 łyżeczka oleju kokosowego
  • 2 łyżki mąki kukurydzianej
Sposób wykonania:
  1. W garnku na bardzo małym ogniu połączyć ze sobą cukier i olej wraz z odrobiną wody.
  2. Dodajemy mąkę oraz wiórki. Całość dokładnie połączyć. 
  3. Wilgotnymi dłońmi formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego.
  4. Pieczemy w 180 stopniach przez 20 minut.
Smacznego :)


2 komentarze:

  1. uwielbiam, robię identyczne, tyko zamiast cukru dodaję ksylitol :) i wtedy już można jeść bez wyrzutów sumienia :D

    OdpowiedzUsuń
  2. Kiedyś robiłam podobne i byly smaczne.

    OdpowiedzUsuń

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails