Szukaj na tym blogu

Pasta jajeczna bez majonezu



Składniki na 4 kromki:
  • 3 jajka
  • 1 łyżka gęstego jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki drobno-posiekanego szczypiorku
  • 1 łyżeczka musztardy sarepskiej 
  • sól, pieprz
Sposób wykonania:
  1. Jajka ugotować na twardo i pokroić na bardzo drobną kostkę.
  2. Przełożyć do miski, dodać pozostałe składniki i dokładnie wymieszać.
  3. Odstawić na chwilę do przegryzienia składników.
Smacznego :)




2 komentarze:

  1. Pyszna propozycja na zdrowszą pastę jajeczną!

    OdpowiedzUsuń
  2. Ja dodaję do chudego jogurtu odrobinę oleju lnianego i odrobinę musztardy

    OdpowiedzUsuń

Copyright © Na talerzu - Przepisy kulinarne , Blogger