Szukaj na tym blogu

Jajka faszerowane brokułem i fetą


 Składniki:
  • 6 jajek
  • 1/2 brokułu 
  • 1/4 opakowania sera typu feta
  • pieprz
  • majonez 
  • 3 łyżki pestek słonecznika
  • szczypiorek 
  • 1/2 łyżeczki chili w proszku 

Sposób wykonania:

  1. Jajka ugotować na twardo, przeciąć na pół i wyjąć żółtka. 
  2. W osobnej miseczce połączyć ugotowany brokuł, ser, żółtka , majonez i pieprz.
  3. Gotowym farszem wypełnić białka.
  4. Na suchej patelni przyrumienić pestki słonecznika, szczypiorek drobno posiekać. 
  5. Jajka przełożyć na talerz i posypać szczypiorkiem, pestkami słonecznika i posypać chili .
Smacznego :)




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © Na talerzu - Przepisy kulinarne , Blogger