13 kwietnia 2011

Dietetyczna szarlotka bez pieczenia


Bardzo smaczna :) Robię ją kiedy tylko się da! Aż dziwne, że dopiero teraz ją wstawiam.Żródło. Blacha o wymiarach: ok. 20 cm x 35 cm
Składniki:

  • paczka biszkoptów niskokalorycznych 
  • 1 kg jabłek
  • 2 kisiele z Firmy Cykoria
  • 4 łyżeczki słodziku w proszku do wypieków
  • cynamon do smaku 
Sposób wykonania:
Starte jabłka na tarce o dużych oczkach zagotować w garnku z dodatkiem słodzika. W osobnym naczyniu rozpuścić kisiele w 200 ml wody i dodać do jabłek, jak kto woli można dodać cynamon. Jeszcze chwilę pogotować i wylać na blachę wyłożoną biszkoptami. Na wierzch zetrzeć na tarce pozostałe biszkopty. 
I wstawić do lodówki na około 2-3 godziny. 
Smacznego :)

1 porcja; ok. 100 kcal 



6 komentarzy:

  1. ale fajna! ja jestem na wiecznej niby diecie:) która nie odchudza hihi,szarlotka wyglada super! a jakie miałaś te biszkopty niskokaloryczne? masz może nazwę albo opakowanie?

    OdpowiedzUsuń
  2. cieszę się :) tych użyłam i jak na razie jedyne jakie znam z najmniejszą ilością kalorii :)
    http://www.opinie.egospodarka.pl/zdjecia/Ciastka-i-herbatniki/Biszkopty-35234-big.jpg

    OdpowiedzUsuń
  3. Mam pytanie, bo probowalam przpisu ale moja szarlotka wyszla jkas taka niestabilna. Jak ukladasz biszkopty na spód?

    OdpowiedzUsuń
  4. normalnie :) płaską powierzchnią biszkoptów do dna i koło siebie. Jesli wyszła Ci niestabilna to już raczej kwestia tej masy jabłkowej, bo ona łączy w całość ciasto.

    OdpowiedzUsuń
  5. Bardzo apetycznie wygląda, koniecznie muszę zrobić! Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Dietetyczna szarlotka :) Super. Polecam tez dietetyczne porady https://www.facebook.com/AllevoJedzIChudnij/app_387030424731412 latwe i smaczne, szybkie i lekkie.

    OdpowiedzUsuń

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails