Pasztet plażowiczek z czerwonej soczewicy i marchwi
stycznia 24, 2013
7
dietetyczne
,
kuchnia polska
,
niskokaloryczne
,
obiad
,
South Beach
,
warzywa
,
z piekarnika
Idealne na 1. fazę diety.
Składniki:
- 1/2 szkl. soczewicy czerwonej
- 2 cebule
- 3 duże marchewki
- 2 ząbki czosnku wyciśniętego
- kolorowy pieprz
- tymianek
- 3 jajka
Sposób wykonania:
- Ugotować soczewicę, cebulę i marchewkę.
- Zmiksować blenderem.
- Na patelni podsmażyć marchewkę i cebulę.
- Następnie wszystkie składniki dokładnie wymieszać w misce. Masę wyłożyć do foremki i piec w piekarniku w 190 stopniach przez godzinę.
fajny,przepis, może wypróbuję, ale czy taki pasztet nie jest trochę suchy?
OdpowiedzUsuńprzeciwnie :) jest wilgotny :)
UsuńUwielbiam soczewicę :D
OdpowiedzUsuńSoczewica- mniam! A domowe pasztety najlepsze!
OdpowiedzUsuńuwielbiam pasztet warzywny :D
OdpowiedzUsuńfajny zdrowy pasztecik ;d
OdpowiedzUsuńOj, muszę chyba upiec jakiś pasztet z soczewicą :)
OdpowiedzUsuń