24 stycznia 2013

Pasztet plażowiczek z czerwonej soczewicy i marchwi

Idealne na 1. fazę.
Składniki:

  • 1/2 szkl. soczewicy czerwonej 
  • 2 cebule
  • 3 duże marchewki
  • 2 ząbki czosnku wyciśniętego
  • kolorowy pieprz
  • tymianek
  • 3 jajka
Sposób wykonania:
Ugotować soczewicę, cebulę i marchewkę dobrze posiekać [ja blenderem] .
Na patelni podsmażyć marchewkę i cebulę. 
Następnie wszystkie składniki dobrze dokładnie wymieszać w misce. Masę wyłożyć do foremki i piec w piekarniku w 190 stopniach przez godzinę. 
Smacznego :)

7 komentarzy:

  1. fajny,przepis, może wypróbuję, ale czy taki pasztet nie jest trochę suchy?

    OdpowiedzUsuń
  2. Soczewica- mniam! A domowe pasztety najlepsze!

    OdpowiedzUsuń
  3. Oj, muszę chyba upiec jakiś pasztet z soczewicą :)

    OdpowiedzUsuń

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails