Bruschetta
Składniki:
- 1 bagietka
- 3 średnie pomidory
- kilka łyżek oliwy
- zioła prowansalskie
- 2 ząbki czosnku
- kilka listków bazylii
Sposób wykonania:
Bagietkę kroimy i z obu stron kropimy oliwą, następnie wstawiamy do piekarnia w 180 stopniach na ok. 10 minut, aby się zarumieniła. W tym czasie pomidory obieramy ze skórki, pozbywamy się nasienia i kroimy w małą kostkę. Do skrojonych pomidorów dodajemy posiekaną bazylię i zioła, a także 1 wyciśnięty ząbek czosnku. Wszystko dobrze wymieszać i podawać na kromkach bagietki.
Smacznego :)
Ciekawi mnie ten smak - kiedyś spróbuję :)
OdpowiedzUsuńjedno z naj wloskich dan ;)
OdpowiedzUsuńuwielbiam bardzo!:)
OdpowiedzUsuń