Chleb bez mąki
Jest bezglutenowy i zawiera dużo więcej białka niż zwykły chleb. To doskonała alternatywa dla osób będących na diecie.
Składniki:
- 1 puszka białej fasoli
- 3 jajka
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1/2 szkl. mleka w proszku odtłuszczonego
- sezam
Sposób wykonania:
- Zmiksować fasolę na puree.
- Połączyć z resztą składników.
- Masę umieścić w keksówce wyłożonej papierem.
- Posypać wierzch sezamem.
- Piec w 200 stopniach około 40 minut do suchego patyczka.
Smacznego :)
Ciekawy, ciekawy. Nie pomyślałabym, że jest z fasoli :)
OdpowiedzUsuńSuper pomysł. W ogól fajne tu pomysły u Ciebie widzę:)
OdpowiedzUsuńdopisuję się do obserwatorów:)
kolejna pyszna zdrowa propozycja , podoba mi się ;)
OdpowiedzUsuńWow! Ciekawy! Muszę go wypróbować :)
OdpowiedzUsuńŁał, to dopiero chleb! Skład zadziwiający, ciekawa jestem, jak smakował :)
OdpowiedzUsuńZrobiłam :) Jak na chleb nie zawierający mąki jest rewelacyjny. W ogóle nie czuć fasoli. Zastanawia mnie tylko jedno - dodałam do środka ziaren słonecznika, które po jednym dniu zmieniły kolor na intensywnie zielony :P Nie wiem co się wydarzyło. Chleb się nie zepsuł ani nie zmienił smaku.
OdpowiedzUsuńNa przykładzie ciasta fasolowego - polecam trzymać w lodówce, jeżeli ma być dłużej przechowywany.
Świetny pomysł! Wygląda apetycznie, na pewno się skuszę :)
OdpowiedzUsuńBardzo pomysłowy przepis .
OdpowiedzUsuńCzy proszek do pieczenia można zastąpić drożdżami?
OdpowiedzUsuńraczej nie polecam
Usuń