17 sierpnia 2013

Czekoladowe muffinki z kokosem

Składniki na 12 muffinek:

  • 2 szkl. mąki
  • 1 szkl. cukru
  • 2 łyżki kakao
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 szkl. mleka
  • 100 g roztopionego masła
  • 1 jajko

  • opakowanie mascarpone 
  • cukier puder
  • 200 g kulek kokosowych

Sposób wykonania:
W jednej misce wymieszać składniki suche, a w drugiej mokre. Dodajemy 100 g rozdrobnionych kulek kokosowych. Następnie wszystko razem połączyć i napełniać foremki. Piec 25 minut w 200 stopniach.
Serek Mascarpone miksujemy z cukrem pudrem (ilość wg uzyskania stopnia słodkości). Masę nakładamy na przestudzone babeczki i posypujemy pokruszonymi kulkami kokosowymi.
Smacznego :)

4 komentarze:

  1. Prosty przepis a wyglądają mega efektownie i smacznie !:)
    www.flowingg.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  2. och, jak można sobie pysznie czas umilić!
    mniam. i super pomysł na przybranie :]

    OdpowiedzUsuń
  3. kokos i czekolada - jestem w niebie!

    OdpowiedzUsuń

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails