Maślane bułki
Składniki:
- 1 szkl. mleka
- 110 g miękkiego masła
- 1/4 szkl. cukru
- 2 jajka
- 3/4 łyżeczki soli
- 4 szklanki mąki
- 3 łyżeczki suchych drożdży
Sposób wykonania:
- Wszystkie składniki połączyć dokładnie w misce (ja ręką wyrabiałam)
- Odstawić do wyrośnięcia.
- Blachę wysmarować masłem i oprószyć mąką.
- Wyrośnięte ciasto podzielić i uformował bułki
- Ułożyć na blaszce i odstawić do ponownego wyrośnięcia
- Wierzch bułek wysmarować roztrzepanym jajkiem z małą ilością mleka.
- Piec 30 minut w 190 stopniach
Smacznego :)
lekko ci się spaliły :)
OdpowiedzUsuńPrzepis ciekawy.
Mocno wypieczone :)
OdpowiedzUsuńCudownie chrupiące :)
OdpowiedzUsuń