Szukaj na tym blogu

Żeberka z pieczarkami



Składniki:

  • 1 kg żeberek
  • poł łyżeczki mielonej słodkiej papryki
  • olej do smażenia
  • 400 g pieczarek
  • 3 cebule
  • 80 g masła
  • 500 ml bulionu
  • 1 liść laurowy 
  • 3 ziarna ziela angielskiego
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • sól, pieprz
Sposób wykonania:
  1. Mięso przyprawić solą, pieprzem i papryką. Tak podsmażyć z obu stron. 
  2. Pieczarki pokrojone w plastry i cebulę drobno posiekaną podsmażyć na maśle, a następnie dodać do żeberek i całość zalać bulionem. 
  3. Dodać liść laurowy i ziele angielskie. Gotować wszystko na małym ogniu przez 90 minut. 
  4. Na koniec sos zagęścić mąką rozrobioną z kilkoma łyżkami zimnej wody.
Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © Na talerzu - Przepisy kulinarne , Blogger