Szukaj na tym blogu

Przekąska usta wampira na Halloween




Składniki:
  • czerwone jabłka
  • masło orzechowe gładkie
  • mini pianki marshmallow białe
  • kilka migdałów
Składniki na sztuczną krew:
  • 5 łyżeczek dowolnego czerwonego syropu
  • 1/3 łyżeczki kakao
  • mąka ziemniaczana
Sposób wykonania:
  1. Jabłka pokroić w cząstki.
  2. Każdy kawałek wysmarować masłem orzechowym. Ułożyć wzdłuż pianki imitujące zęby i nałożyć na górę drugi kawałek jabłka wysmarowanego masłem. 
  3. Migdały bez skórki pokroić w słupki, tak aby przypominały kły i ułożyć między piankami.
Sposób wykonania sztucznej krwi:
  1. Kakao rozpuścić w małej ilości gorącej wody, następnie dodać syrop i wymieszać. 
  2. Można dodać mąkę ziemniaczaną, aby zagęścić sztuczną krew według własnego uznania.
  3. Gotową krwią przyozdobić kły.
Smacznego ;)

Porady:
  1. Z mąką ziemniaczaną należy uważać. Jej nadmiar nie wpływa bowiem dobrze na smak sztucznej krwi.
  2. Sztuczna krew najlepiej wygląda po dniu przechowywania w lodówce. Nabiera koloru i idealnej gęstości. 
  3.  Jadalna krew przyda się także do dekoracji innych halloweenowych potraw.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © Na talerzu - Przepisy kulinarne , Blogger