Rozetki
Składniki:
- 2 i 1/2 szklanki mąki pszennej
- 1 szklanka mleka
- 1 szklanka wody
- 3 jajka
- 1 łyżka cukru pudru
- 2 łyżki wódki
- olej do smażenia
Sposób wykonania:
- Wszystkie składniki zmiksować w misce. Odstawić na 20 minut, żeby ciasto odpoczęło.
- Do gorącego oleju włożył foremkę na minutę, a następnie zanurzyć w cieście i szybko ponownie do oleju.
- Ciasteczka odstawić na ręcznik papierowy, aby nadmiar tłuszczu wchłonął się.
- Oprószyć cukrem pudrem.
Smacznego ;)
Wow, te rozetki wyglądają przepysznie! 🌟😍 Właśnie planuję przygotować coś na nadchodzące przyjęcie i ten przepis wydaje się idealny. Wyglądają naprawdę elegancko i na pewno będą hitem na stole. Czy mogę zapytać, czy można je przygotować z wyprzedzeniem i przechować w jakimś specjalnym miejscu, aby zachowały chrupkość? Dzięki za świetny przepis – na pewno wypróbuję!
OdpowiedzUsuń