Szukaj na tym blogu

Rozetki

 


Składniki:

  • 2 i 1/2 szklanki mąki pszennej
  • 1 szklanka mleka 
  • 1 szklanka wody
  • 3 jajka
  • 1 łyżka cukru pudru
  • 2 łyżki wódki
  • olej do smażenia 
Sposób wykonania:
  1.  Wszystkie składniki zmiksować w misce. Odstawić na 20 minut, żeby ciasto odpoczęło.
  2. Do gorącego oleju włożył foremkę na minutę, a następnie zanurzyć w cieście i szybko ponownie do oleju. 
  3. Ciasteczka odstawić na ręcznik papierowy, aby nadmiar tłuszczu wchłonął się. 
  4. Oprószyć cukrem pudrem. 
Smacznego ;) 




1 komentarz:

  1. Wow, te rozetki wyglądają przepysznie! 🌟😍 Właśnie planuję przygotować coś na nadchodzące przyjęcie i ten przepis wydaje się idealny. Wyglądają naprawdę elegancko i na pewno będą hitem na stole. Czy mogę zapytać, czy można je przygotować z wyprzedzeniem i przechować w jakimś specjalnym miejscu, aby zachowały chrupkość? Dzięki za świetny przepis – na pewno wypróbuję!

    OdpowiedzUsuń

Copyright © Na talerzu - Przepisy kulinarne , Blogger