Szukaj na tym blogu

Hot dogi w cieście francuskim

 


Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego 
  • 4 parówki 
  • Ketchup 
  • Musztarda miodowa
  • 1 jajko
  • Garść prażonej cebulki 
  • Sezam
Sposób wykonania :
  1. Ciasto przeciąć na 8 kwadratów. Każdą połowę kwadratu wysmarować ketchupem i musztardą, posypać prażoną cebulką.
  2. Parówki przeciąć na pół i układać na połowie ciasta. Docisnąć drugą częścią  kwadratu, można pomoc sobie widelcem przygniatając brzegi.
  3. Wierzch ciasta przeciąć nożem w kilku miejscach , posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać sezamem.
  4. Zapiekać w piekarniku w 180 stopniach z termoobiegiem. 
Smacznego :)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © Na talerzu - Przepisy kulinarne , Blogger