Szukaj na tym blogu

Schab duszony w pieczarkach





Składniki:
  • 500 g schabu
  • 500 g pieczarek
  • 3 duże cebulę
  • Olej rzepakowy 
  • Sol
  • Pieprz
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej 
Sposób wykonania:
  1. Schab rozbić, z każdej strony posoli, popieprzyć i posypać papryką. Odstawić na 30 minut.
  2. Pieczarki obrać, pokroić w plasterki, cebulę pokroić w piórka.
  3. Kotlety podsmażyć na niewielkiej ilości oleju fo zarumienienia.
  4. Mięso odstawić na talerzu i na tej samej patelni smażyć cebulkę, po 5 minutach dodać pokrojone pieczarki i dalej smażyć. Posolić i popieprzyć.
  5. Zawartość patelni odsunąć na bok naczynia i ułożyć na dno mięso. Dodać 200 ml wody i dusić pod przykryciem 30 minut.
Smacznego :)





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © Na talerzu - Przepisy kulinarne , Blogger