Schab duszony w pieczarkach
Składniki:
- 500 g schabu
- 500 g pieczarek
- 3 duże cebulę
- Olej rzepakowy
- Sol
- Pieprz
- 1 łyżeczka papryki słodkiej
Sposób wykonania:
- Schab rozbić, z każdej strony posoli, popieprzyć i posypać papryką. Odstawić na 30 minut.
- Pieczarki obrać, pokroić w plasterki, cebulę pokroić w piórka.
- Kotlety podsmażyć na niewielkiej ilości oleju fo zarumienienia.
- Mięso odstawić na talerzu i na tej samej patelni smażyć cebulkę, po 5 minutach dodać pokrojone pieczarki i dalej smażyć. Posolić i popieprzyć.
- Zawartość patelni odsunąć na bok naczynia i ułożyć na dno mięso. Dodać 200 ml wody i dusić pod przykryciem 30 minut.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz