Szukaj na tym blogu

Ciasteczka marcepanowe

 

Składniki:

  • 125 g mąki pszennej
  • 60 g skrobi ziemniaczanej
  • 30 g zmielonych migdałów 
  • 100 g masy marcepanowej 
  • 1 jajko
  • 120 g masła
  • kilka kropli aromatu migdałowego 
Dodatkowo:
  • garść migdałów w płatkach 
  • cukier puder 
Sposób wykonania:
  1. Wszystkie składniki umieścić w misce i za pomocą haków w mikserze lub robota planetarnego połączyć ze sobą w jednolitą masę. 
  2. Nadać kształt ciasteczkom, wierzch obtoczyć w pokruszonych migdałach i ułożyć na blaszce do pieczenia.
  3. Piec 15 minut w 180 stopniach z termoobiegiem. 
  4. Wierzch posypać cukrem pudrem. 
Smacznego :)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © Na talerzu - Przepisy kulinarne , Blogger