Szukaj na tym blogu

Czekolada dubajska

 


Składniki:
  • 320 g mlecznej czekolady
  • 250 g pasty pistacjowej 
  • 150 g ciasta kadayif 
Opcjonalnie : brokat jadalny

Sposób wykonania :
  1. Czekoladę zatemperować i połowę wysłać na formę. Odstawić na 20 minut do zamrażarki.
  2. Ciasto przesmażyć do zarumienienia na maśle, chyba że kupione jest już gotowe. 
  3. Pastę pistacjową wymieszać z ciastem. W praktyce proporcje dowolne, zależy od tej kto jaką preferuje gęstość. 
  4. Całą masę wyłożyć na przestygnieta czekoladę I wyrównać za pomocą noża lub szpatułki.
  5. Wierzch zalać pozostałą czekoladą, wyrównać powiezchnie nożem i ponownie wstawić do zamrażarki na 20 minut.
Smacznego :)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © Na talerzu - Przepisy kulinarne , Blogger