15 marca 2011

Placki ze szpinakiem



Składniki na 12 placków:

  • 450 g mrożonego szpinaku
  • łyżeczka soli
  • 2 jajka
  • 1 szklanka mąki
  • pół szklanki mleka
  • 4 łyżki bułki tartej
  • 4 łyżki masła
  • koperek, sól, pieprz
Sposób wykonania:
Gotujemy szpinak, przekładamy do miski i dodajemy bułkę tartą, masło, mąkę, jajka i mleko. Następnie wszystko wymieszać i dodać przyprawy. Odstawić na godzinę. 
I smażymy na patelni po obu stronach do zarumienienia. 
Smacznego :)

2 komentarze:

  1. Wyglądają cudownie. Od raz u przyszła mi na nie ochota. To wspaniały pomysł, muszę wykorzystac.

    OdpowiedzUsuń
  2. Jeśli już wykorzystujesz czyjś przepis, warto byłoby podać źródło...

    http://waniliowachmurka.blox.pl/2010/03/Zielono-mi-Placuszki-ze-szpinakiem.html

    OdpowiedzUsuń

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails