Placki ze szpinakiem
Składniki na 12 placków:
- 450 g mrożonego szpinaku
- łyżeczka soli
- 2 jajka
- 1 szklanka mąki
- pół szklanki mleka
- 4 łyżki bułki tartej
- 4 łyżki masła
- koperek, sól, pieprz
Sposób wykonania:
- Gotujemy szpinak, przekładamy do miski i dodajemy bułkę tartą, masło, mąkę, jajka i mleko. Następnie wszystko wymieszać i dodać przyprawy. Odstawić na godzinę.
- I smażymy na patelni po obu stronach do zarumienienia.
Smacznego :)
Wyglądają cudownie. Od raz u przyszła mi na nie ochota. To wspaniały pomysł, muszę wykorzystac.
OdpowiedzUsuńJeśli już wykorzystujesz czyjś przepis, warto byłoby podać źródło...
OdpowiedzUsuńhttp://waniliowachmurka.blox.pl/2010/03/Zielono-mi-Placuszki-ze-szpinakiem.html