Szukaj na tym blogu

Wafle z masą bakaliową




Składniki:
  • paczka wafli
  • 200 g margaryny
  • 3/4 szklanki cukru
  • 1 szklanka mleka w proszku- może być odtłuszczone 
  • 1/3 szklanki mleka w płynie
  • 3 łyżki kakao
  • 3 czubate łyżki wiórków kokosowych
  • 5 łyżek rodzynek 
Sposób wykonania:
  1. Margarynę, cukier, mleko w płynie, kakao rozpuścić w garnku na małym ogniu i odstawić do ostygnięcia. 
  2. Dodać mleko w proszku i bakalie. 
  3. Z paczki wafli odłożyć dwie sztuki, a pozostałe rozkruszyć i dodać do masy, wymieszać.
  4.  Masę wykładamy na wafla i dociskamy drugim. Odstawiamy do lodówki na kilka godzin.
Smacznego :)




5 komentarzy:

  1. fajnie wygląda :) jak batonik

    OdpowiedzUsuń
  2. smakowite, chetnie bym schrupala takiego wafelka:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Lubię takie przekładane wafle, tylko mam pewien problem w jej przygotowaniu - zawsze jakoś trochę za dużo tej masy mi znika w przygotowaniu...:P

    OdpowiedzUsuń
  4. wyglądają obłędnie!! schrupałabym nawet teraz :)

    OdpowiedzUsuń

Copyright © Na talerzu - Przepisy kulinarne , Blogger