Wafle z masą bakaliową
Składniki:
- paczka wafli
- 200 g margaryny
- 3/4 szklanki cukru
- 1 szklanka mleka w proszku- może być odtłuszczone
- 1/3 szklanki mleka w płynie
- 3 łyżki kakao
- 3 czubate łyżki wiórków kokosowych
- 5 łyżek rodzynek
Sposób wykonania:
- Margarynę, cukier, mleko w płynie, kakao rozpuścić w garnku na małym ogniu i odstawić do ostygnięcia.
- Dodać mleko w proszku i bakalie.
- Z paczki wafli odłożyć dwie sztuki, a pozostałe rozkruszyć i dodać do masy, wymieszać.
- Masę wykładamy na wafla i dociskamy drugim. Odstawiamy do lodówki na kilka godzin.
Smacznego :)
fajnie wygląda :) jak batonik
OdpowiedzUsuńbardzo fajne wafle :)
OdpowiedzUsuńsmakowite, chetnie bym schrupala takiego wafelka:)
OdpowiedzUsuńLubię takie przekładane wafle, tylko mam pewien problem w jej przygotowaniu - zawsze jakoś trochę za dużo tej masy mi znika w przygotowaniu...:P
OdpowiedzUsuńwyglądają obłędnie!! schrupałabym nawet teraz :)
OdpowiedzUsuń