11 czerwca 2011

Makaron z serem- wspomnienie dzieciństwa

Składniki:

  • 2 łyżki masła
  • 250 g makaronu świderki
  • 4 łyżki cukru
  • 1/2 paczki cukru wanilinowego
  • 200 g twarogu pełnotłustego
Sposób wykonania:
Do ugotowanego makaronu dodajemy masło, gdy się już rozpuści dodajemy kolejno rozgnieciony widelcem ser i cukry. Dobrze wymieszać na małym ogniu. Podawać od razu. Potem można osmażać na patelni. 
Smacznego :)


całość: 1668kcal
1 porcja: 417 kcal
 

7 komentarzy:

  1. uwielbiam !

    Genialne przepisy. Inspirują. Dodaję do linków.

    pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Och, to również moje danie z dzieciństwa, niewiele jadałam , ale to danie zawsze lubiłam. No i ten smak masełka,właściwie to dlaczego ja tego teraz nie jadam????

    OdpowiedzUsuń
  3. Standardowe danie na piątek, jeśli chodzi o nasze domowe menu ;-) Jak już nie wiadomo co zrobić, to niech będzie makaron z serem...Co nie zmienia faktu, że bardzo je lubię i jadam dosyć często ;D

    OdpowiedzUsuń
  4. Pamiętam jak zajadałam się takim makaronem w przedszkolu. Zjadłam cały talerz - co w tamtym czasie się nie zdarzało! :)
    Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  5. faktycznie, wspomnienie dzieciństwa :) Proste smaki są cudowne! Teraz jak dla mnie to lekkie rozpustwo kaloryczne, ale miło przywołać w myślach letnie wieczory na wsi przy misce makaronu z serem ...

    OdpowiedzUsuń
  6. A jakby tak nie dodawac masla i zamienic twarog tlusty na chudy (lub półtłusty) to byłoby zdrowo, wspomnieniowo, smacznie i dietetycznie! Dlaczego nie odchudzac potraw z dzieciństwa? :)

    OdpowiedzUsuń
  7. wspomnień nie lubię odchudzać :) ale jak kto woli :)

    OdpowiedzUsuń

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails