04 czerwca 2011

Wafle z czarną porzeczką

Źródło.
Składniki:

  • 1 szkl. śmietanki 18 %
  • 250 g margaryny
  • 1/2 szkl. cukru 
  • 1 i 3/4 szkl. mleka w proszku
  • 1 galaretka z czarnej porzeczki
  • opakowanie wafli
Sposób wykonania:
Śmietanę, masło i cukier rozpuścić na małym ogniu, po czym dodać galaretkę w proszku i wymieszać. Odstawić do ostygnięcia. Dodać mleko w proszku i zmiksować. Odstawić do całkowitego wystygnięcia i potem smarować wafle i wstawić na 2-3 godziny do lodówki. Następnie porozcinać. 
Uwagi: najlepiej zjeść jeszcze tego samego dnia, ponieważ następnego miękną. 
Smacznego :)

całość: 3887 kcal
porcja [1/30] : 129 kcal

2 komentarze:

  1. Takie wafle po prostu muszą być pyszne! :) Ja ostatnio zajadałam się waflami przekladanymi toffee i czekoladą i zdecydowanie były warte "grzechu" :)

    OdpowiedzUsuń
  2. bardzo fajne wafelki ;]
    o, już mam na nie pomysł, w oparciu o Twoją wersję ;;]
    dziękuje za inspirację!

    OdpowiedzUsuń

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails