Wafle z nadzieniem o smaku czarnej porzeczki
czerwca 04, 2011
2
bez pieczenia
,
ciasteczka
,
ciastka
,
masa
,
przekąski
,
słodkie
,
w 30 minut
,
wafle
Składniki:
- 1 szkl. śmietanki 18 %
- 250 g margaryny
- 1/2 szkl. cukru
- 1 i 3/4 szkl. mleka w proszku
- 1 galaretka z czarnej porzeczki
- opakowanie wafli
Sposób wykonania:
- Śmietanę, masło i cukier rozpuścić na małym ogniu, po czym dodać galaretkę w proszku i wymieszać.
- Odstawić do ostygnięcia.
- Dodać mleko w proszku i zmiksować.
- Odstawić do całkowitego wystygnięcia.
- Smarować wafle i wstawić na 2-3 godziny do lodówki.
- Następnie porozcinać.
Porady:
- Najlepiej zjeść jeszcze tego samego dnia, ponieważ następnego miękną.
Smacznego :)
całość: 3887 kcal
porcja [1/30] : 129 kcal
Takie wafle po prostu muszą być pyszne! :) Ja ostatnio zajadałam się waflami przekladanymi toffee i czekoladą i zdecydowanie były warte "grzechu" :)
OdpowiedzUsuńbardzo fajne wafelki ;]
OdpowiedzUsuńo, już mam na nie pomysł, w oparciu o Twoją wersję ;;]
dziękuje za inspirację!