28 kwietnia 2012

Czekoladowe gwiazdki

Składniki:
  • 200 g masła miękkiego
  • 350 g mąki
  • 2 łyżki kakao
  • 140 g drobnego cukru
  • 1-2 łyżek mleka
Sposób wykonania:
Mąkę i kakao przesiać i dodać masło pokrojone w kostkę i rozetrzeć wszystko palcami, aby połączyć z mąką. Dodajemy cukier i zagniatamy ciasto. Jak będzie za suche dodajemy mleka.
Z rozwałkowanego ciasta wycinamy ciastka i piec 30 minut w 180 stopniach. Wyjąć z piekarnika i posypać cukrem, póki ciepłe.
Smacznego :)



6 komentarzy:

  1. i mozna od rauz pogwiazdorzyc, skoro takie pyszne.

    OdpowiedzUsuń
  2. wyglądają pysznie!

    obserwuję i zapraszam do mnie i do polubienia Fanpage :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Powiem krótko - niebiańskie! ;)

    OdpowiedzUsuń

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails