Szukaj na tym blogu

Galat zielony

Składniki na 4 porcje:

  • 1 pierś z kurczaka
  • 3 łyżeczki żelatyny
  • kostka rosołowa
  • 1 różyczka brokuła
  • 3 ogórki z octu 
  • 6 łyżek groszku z puszki
  • 2 jajka
Sposób wykonania:
Pierś gotujemy w 0,5 l wody z kostka rosołową. Brokuł gotujemy i jajka na twardo.  Wodę z kurczaka zostawiamy i dodajemy do niego żelatynę. Do miseczek wkładamy warzywa, jajka i  mięso, po czym zalewamy wodą z żelatyną. Wstawić do lodówki, najlepiej na całą noc
Smacznego :)

 

4 komentarze:

  1. Rewelacja! Zrobię na pewno, bo ogórki marynowane świetnie muszą współgrać z galaretką! No i ten kolor - super!

    OdpowiedzUsuń
  2. Ciekawy pomysł :)

    OdpowiedzUsuń
  3. ale mi narobiłaś smaka! idealna lekka kolacja :)

    OdpowiedzUsuń
  4. chciałabym Cię nominować do one love blog award. info u mnie http://lekko-i-zdrowo.blogspot.com/2011/07/one-lovely-blog-award-muffinki-z.html

    OdpowiedzUsuń

Copyright © Na talerzu - Przepisy kulinarne , Blogger