Muffinki wytrawne razowe SB
Składniki na 6 sztuk :
- 2 szklanki mąki żytniej razowej typ 2000
- 2 łyżki proszku do pieczenia
- 2 jajka
- 1 szkl. mleka
- 6 łyżek oliwy z oliwek
- szynka
- ser żółty light
- 1 cebula
- sól
Sposób wykonania:
Cebulę zeszklić i połączyć z resztą składników. Wypełnić foremki i wstawić do piekarnika na 30 minut w 180 stopniach.
Smacznego :)
Bardzo lubię razowe wypieki. Muffiny zapowiadają się świetnie :D
OdpowiedzUsuńNie próbowałam muffinek na słono, chyba czas to zmienić. Razowe wypieki rządzą!
OdpowiedzUsuńmufiny w wersji wytrawnej to ulubione "słodycze" mojej corki
OdpowiedzUsuńZdaje się, że dziś skorzystam z Twojego przepisu :)) napiszę jak się udały :) pozdro i dzięki!
OdpowiedzUsuńWyszły prze - bosko !!!
OdpowiedzUsuń