05 sierpnia 2011

Muffinki wytrawne razowe SB

Składniki na 6 sztuk :

  • 2 szklanki mąki żytniej razowej typ 2000 
  • 2 łyżki proszku do pieczenia
  • 2 jajka
  • 1 szkl. mleka 
  • 6 łyżek oliwy z oliwek 
  • szynka
  • ser żółty light
  • 1 cebula
  • sól
Sposób wykonania:
Cebulę zeszklić i połączyć z resztą składników. Wypełnić foremki i wstawić do piekarnika na 30 minut w 180 stopniach. 
Smacznego :)

5 komentarzy:

  1. Bardzo lubię razowe wypieki. Muffiny zapowiadają się świetnie :D

    OdpowiedzUsuń
  2. Nie próbowałam muffinek na słono, chyba czas to zmienić. Razowe wypieki rządzą!

    OdpowiedzUsuń
  3. mufiny w wersji wytrawnej to ulubione "słodycze" mojej corki

    OdpowiedzUsuń
  4. Zdaje się, że dziś skorzystam z Twojego przepisu :)) napiszę jak się udały :) pozdro i dzięki!

    OdpowiedzUsuń

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails