Nadzienie z soczewicy do wszystkiego !
sierpnia 08, 2011
5
bez pieczenia
,
dietetyczne
,
masa
,
obiad
,
obiad z patelni
,
South Beach
,
w 30 minut
,
warzywa
To nadzienie jest przepyszne samo w sobie. Lubie je podjadać mimo, że idealnie pasuje do naleśników, do makaronu, pierogów :)
Składniki:
- 50 g soczewicy czerwonej
- cebula
- 50 g koncentratu pomidorowego
- 1/2 ząbka czosnku
- sól, pieprz
Sposób wykonania:
Ugotować soczewicę. Na patelni smażyć cebulkę pokrojona w kostkę i czosnek, następnie dodać soczewicę i dolać 3/4 szklanki wody. Smażyć dalej dodając jeszcze przyprawy i koncentrat.
Smacznego :)
Podoba mi się nadzienie, faktycznie pasuje jako dodatek do wielu dań :)
OdpowiedzUsuńJuz mi posmakowalo:-)
OdpowiedzUsuńA właśnie szukałem czegoś prostego na parapetówkę ;) będzie w sam raz ! pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńmam akurat sporo czerwonej ciecierzycy, Twoja propozycja brzmi bardzo zachęcająco ;)
OdpowiedzUsuńFakt, bardzo uniwersalne. Podoba mi się, chętnie bym zjadła takiego naleśniczka :)
OdpowiedzUsuń