Szaszłyki potrójnie mięsne
Mięso i piwo to dwa niezbędne produkty na grilla. Gdy wykonamy te szaszłyki o punkt pierwszy na liście nie musimy się już martwić.
Składniki:
- 3 cebule
- 1 pierś z kurczaka
- 300 g boczku wędzonego
- 4-5 kiełbasek śląskich
- przyprawa do grilla
- olej
- Przyprawę mieszamy z olejem.
- Kiełbasę, boczek i pierś z kurczaka kroimy w małe kawałki, cebulę w ósemki.
- Mięso wrzucamy do marynaty i odstawiamy do lodówki najlepiej na kilka godzin.
- Wszystkie składniki nabijamy na patyczki do szaszłyków i grillujemy na dobrze rozpalonym ogniu przez około 10 minut, a następnie ogień należy przygasić, aby praktycznie się już tylko dymiło i pozostawiamy tak długo aż pierś z kurczaka będzie gotowa (u mnie to było ok. 30 minut).
Smacznego :)
Mniam, mniam, takie szaszłyki na pewno zasmakowałyby mojej rodzince! Dziękuję za dodanie przepisu do akcji i poproszę o kolejne :)
OdpowiedzUsuńO żesz Ty!:) Chyba nigdy bym nie wpadła, żeby szaszłyki robić z kiełbasy, a przecież to tak oczywiste:) choć ja i tak najbardziej lubię tą przypieczoną cebulkę:)
OdpowiedzUsuńczyli majowka jak sie patrzy :)
OdpowiedzUsuńszaszłyczki pierwsza klasa.
OdpowiedzUsuń