Szukaj na tym blogu

Szaszłyki potrójnie mięsne


Mięso i piwo to dwa niezbędne produkty na grilla. Gdy wykonamy te szaszłyki o punkt pierwszy na liście  nie musimy się już martwić.

Składniki:
  • 3 cebule
  • 1 pierś z kurczaka
  • 300 g boczku wędzonego
  • 4-5 kiełbasek śląskich
  • przyprawa do grilla
  • olej
Sposób przygotowania:

  1. Przyprawę mieszamy z olejem.
  2. Kiełbasę, boczek i pierś z kurczaka kroimy w małe kawałki, cebulę w ósemki.
  3. Mięso wrzucamy do marynaty i odstawiamy do lodówki najlepiej na kilka godzin.
  4. Wszystkie składniki nabijamy na patyczki do szaszłyków i grillujemy na dobrze rozpalonym ogniu przez około 10 minut, a następnie ogień należy przygasić, aby praktycznie się już tylko dymiło i pozostawiamy tak długo aż pierś z kurczaka będzie gotowa (u mnie to było ok. 30 minut).

Smacznego :)



4 komentarze:

  1. Mniam, mniam, takie szaszłyki na pewno zasmakowałyby mojej rodzince! Dziękuję za dodanie przepisu do akcji i poproszę o kolejne :)

    OdpowiedzUsuń
  2. O żesz Ty!:) Chyba nigdy bym nie wpadła, żeby szaszłyki robić z kiełbasy, a przecież to tak oczywiste:) choć ja i tak najbardziej lubię tą przypieczoną cebulkę:)

    OdpowiedzUsuń
  3. czyli majowka jak sie patrzy :)

    OdpowiedzUsuń
  4. szaszłyczki pierwsza klasa.

    OdpowiedzUsuń

Copyright © Na talerzu - Przepisy kulinarne , Blogger