piątek, 13 kwietnia 2012

Muffinki z czekoladą Wachowicz


Przepis Ewy Wachowicz. Krem z tej strony. Z góry przepraszam za dużą ilość zdjęć, ale tak mi się podobają, że się nie mogłam powstrzymać.
Składniki na 14 muffinek:
  •  300g mąki przesianej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 150g cukru
  • 50 g masła
  • 1 jajko
  • 1 szkl. mleka
  • 1 tabliczka czekolady powyżej 60% kakao
Składniki na krem:
  • 300 g serka kremowego 
  • 250 g miękkiego masła
  •  1 i 3/4 szkl. cukru pudru
  • barwniki spożywcze w płynie


Sposób wykonania:
 Mąkę, cukier i proszek do pieczenia wymieszać w misce, następnie dodać rozpuszczone masło, jajko i mleko. Na końcu dodajemy bardzo drobno pokrojoną czekoladę. Całość dokładnie mieszamy, a najlepiej mikserem. Piec 35 minut w 165 stopniach.

Krem:
Masło utrzeć i dodawać stopniowo cukier puder. Następnie o łyżce dodajemy serka. Na końcu dodajemy dowolne barwniki. Całość miksujemy i wkładamy na 1 godzinę do lodówki.
Ps. Szczerze powiem, że tym kremem nie jestem zachwycona. Za dużo pracy z nim było, gdyż masa zaczęła mi się"pocić". Po prostu woda wypływała z masy i musiałam na sitku wyciskać ;/ Także dalej szukam idealnego kremu.

Smacznego :)



10 komentarzy:

  1. wygladaja bajkowo- doslownie ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. prawdziwa kolorowa wiosna babeczkowa!

    OdpowiedzUsuń
  3. Nawet żałuję, że nie ma tych zdjęć więcej - jest co podziwiać!!

    OdpowiedzUsuń
  4. Jak z czekoladą, to biorę :)

    OdpowiedzUsuń
  5. WoW..ale śliczne..dziękuję za udział w akcji..

    OdpowiedzUsuń
  6. Piękne! Jak z Krainy Czarów:)

    OdpowiedzUsuń
  7. piękne!
    Zapraszamy na konkurs!
    http://bake-a-cake.pl/pl/n/7

    OdpowiedzUsuń

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails