Muffinki z czekoladą Wachowicz
- 300g mąki przesianej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 150g cukru
- 50 g masła
- 1 jajko
- 1 szkl. mleka
- 1 tabliczka czekolady powyżej 60% kakao
Sposób wykonania:
- Mąkę, cukier i proszek do pieczenia wymieszać w misce, następnie dodać rozpuszczone masło, jajko i mleko.
- Na końcu dodajemy bardzo drobno pokrojoną czekoladę.
- Całość dokładnie mieszamy, a najlepiej mikserem.
- Piec 35 minut w 165 stopniach.
Smacznego :)
Prześliczne!
OdpowiedzUsuńco za kolorki, śliczne.
OdpowiedzUsuńwygladaja bajkowo- doslownie ;)
OdpowiedzUsuńprawdziwa kolorowa wiosna babeczkowa!
OdpowiedzUsuńNawet żałuję, że nie ma tych zdjęć więcej - jest co podziwiać!!
OdpowiedzUsuńRewelacyjne!! Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńJak z czekoladą, to biorę :)
OdpowiedzUsuńWoW..ale śliczne..dziękuję za udział w akcji..
OdpowiedzUsuńPiękne! Jak z Krainy Czarów:)
OdpowiedzUsuńpiękne!
OdpowiedzUsuńZapraszamy na konkurs!
http://bake-a-cake.pl/pl/n/7