Szukaj na tym blogu

Sałatka do grilla




A zrobimy do tego jakąś sałatkę? To pytanie pojawia się niezwykle często podczas przygotowań do grilla. Z tym przepisem każde plenerowe posiedzenie będzie nie tylko pyszne, ale także zdrowe i kolorowe.

Składniki:
  • kapusta pekińska
  • 2 pomidory
  • 150 g fety
  • 1/2 czerwonej cebuli
  • 1/2 ogórka szklarniowego 
  • 2 rzodkiewki
Składniki na marynatę:
  • przyprawa do sałatek
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 łyżka wody
  • 1/2 łyżki soku z cytryny  
Sposób wykonania: 
  1. Kapustę pekińską drobno siekamy.
  2. Pozostałe warzywa  kroimy na plasterki, a fetę w kostkę
  3. Łączymy składniki marynaty.
  4. Wszystko dokładnie mieszamy.
Smacznego :)

9 komentarzy:

Copyright © Na talerzu - Przepisy kulinarne , Blogger