13 maja 2012

Sałatka do grilla

Składniki:
  • kapusta pekińska
  • 2 pomidory
  • 150 g fety
  • 1/2 czerwonej cebuli
  • 1/2 ogórka szklarniowego 
  • 2 rzodkiewki
Składniki na marynatę:
  • przyprawa do sałatek
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 łyżka wody
  • 1/2 łyżki soku z cytryny  
Sposób wykonania: 
Wszystkie warzywa i fetę kroimy na plasterki, bądź kostkę i polewamy marynatą.
Smacznego :)

5 komentarzy:

  1. dawno w domu nie robiliśmy z fetą sałatki

    OdpowiedzUsuń
  2. O tak, do grillowanego mięska idealna;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Zdecydowanie jestem na tak :) Feta i świeże warzywka to wspaniały dodatek do mięs z grilla!

    OdpowiedzUsuń

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails