Szukaj na tym blogu

Deser z kaszy manny


Składniki:
  • 1 szkl kaszy manny
  • 1 łyżka masła
  • 1,5 szkl mleka
  • 2 opakowania cukru waniliowego 
  • 3 łyżki cukru pudru 
  • dowolne owoce lub konfitura
Sposób wykonania:
Mleko zagotować z masłem i cukrem waniliowym, następnie dodać kaszę. Gotować do miękkości cały czas mieszając. Gdy masa jest już gotowa należy przełożyć miseczek i posypać cukrem pudrem. Podawać z owocami lub konfiturą.

Smacznego :)

3 komentarze:

  1. Kasza manna to smak mojego dzieciństwa. Zawsze jadałam ją z sosem malinowym. W takiej wersji też kusząco się zapowiada

    OdpowiedzUsuń
  2. Czyli taka mega gęsta manna z dodatkami :) Czemu nie?

    OdpowiedzUsuń

Copyright © Na talerzu - Przepisy kulinarne , Blogger