27 sierpnia 2012

Cukinia z grilla

Składniki:

  • 1 duża cukinia
  • oliwa 
  • pieprz
  • sól
  • zioła prowansalskie 
Sposób przygotowania:
Cukinię kroimy w niezbyt grube plastry (ok. 1,5-2 cm). W miseczce mieszamy oliwę z przyprawami i każdy plaster obtaczamy. Grillujemy na dużym ogniu, najwygodniej jest grillować warzywa na patelni do grilla :) Ewentualnie dobra też jest aluminiowa tacka. 
Smacznego :)

4 komentarze:

  1. Oo, uwielbiam grillowane warzywa! :D Ostatnio nawet bardziej niż mięso. To pyszna opcja dla wegetarian i nie tylko. :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam cukinię! Ta z grilla w towarzystwie sosu tzatzyki to coś co mogłabym jeść w hurtowych ilościach!

    OdpowiedzUsuń
  3. Bardzo lubię to warzywo z grilla.

    OdpowiedzUsuń
  4. Pycha, plus ser zolty i pomidor

    OdpowiedzUsuń

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails