Cukinia z grilla
sierpnia 27, 2012
4
dietetyczne
,
kuchnia polska
,
Na grilla
,
niskokaloryczne
,
obiad
,
South Beach
,
warzywa
Składniki:
- 1 duża cukinia
- oliwa
- pieprz
- sól
- zioła prowansalskie
Sposób przygotowania:
Cukinię kroimy w niezbyt grube plastry (ok. 1,5-2 cm). W miseczce mieszamy oliwę z przyprawami i każdy plaster obtaczamy. Grillujemy na dużym ogniu, najwygodniej jest grillować warzywa na patelni do grilla :) Ewentualnie dobra też jest aluminiowa tacka.
Oo, uwielbiam grillowane warzywa! :D Ostatnio nawet bardziej niż mięso. To pyszna opcja dla wegetarian i nie tylko. :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam cukinię! Ta z grilla w towarzystwie sosu tzatzyki to coś co mogłabym jeść w hurtowych ilościach!
OdpowiedzUsuńBardzo lubię to warzywo z grilla.
OdpowiedzUsuńPycha, plus ser zolty i pomidor
OdpowiedzUsuń