Szukaj na tym blogu

Bułki nadziane pizzą





Składniki na ciasto:
  • 1 szkl. cieplej wody
  • 15 g suchych drożdży 
  • 1/2 szkl. oleju
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 jajko
  • 3 i 3/4 szkl. mąki
Nadzienie:
  • 150-200 g żółtego sera
  • mała puszka kukurydzy
  • zioła prowansalskie
  • ok. 1 szkl. ketchupu
  • dowolna kiełbasa
  • ogórki curry
Dodatkowo:
  • 1 jajko
  • przyprawa do pizzy
  • tłuszcz do formy 
Sposób wykonania:

  1. W dużej misce połączyć mąkę, drożdże oraz sól. Następnie dodać ciepłą wodę, olej i całe jajko. Wyrobić ciasto i odstawić na około 60 minut w ciepłe miejsce. 
  2. W tym czasie w misce połączyć starty żółty ser, kukurydzę, kiełbasę pokrojoną w kostkę, ketchup, zioła i ogórki.
  3. Następnie ciasto podzielić na 6 lub 8 części i na każda nałożyć nadzienie.
  4. Gotowe bułki ułożyć jedna obok drugiej na natłuszczonej formie i posmarować jajkiem. Całość posypać przyprawą do pizzy. Piec przez ok. 60 minut w 200 stopniach. W piekarniku z termoobiegiem ok. 25-30 minut. 
Smacznego :)









8 komentarzy:

Copyright © Na talerzu - Przepisy kulinarne , Blogger