Bułki nadziane pizzą
sierpnia 28, 2012
8
bułki
,
chleb
,
drożdże
,
kuchnia polska
,
mączne
,
obiad
,
pieczywo
,
przekąski
- 1 szkl. cieplej wody
- 15 g suchych drożdży
- 1/2 szkl. oleju
- 1 łyżeczka soli
- 1 jajko
- 3 i 3/4 szkl. mąki
Nadzienie:
- 150-200 g żółtego sera
- mała puszka kukurydzy
- zioła prowansalskie
- ok. 1 szkl. ketchupu
- dowolna kiełbasa
- ogórki curry
Dodatkowo:
- 1 jajko
- przyprawa do pizzy
- tłuszcz do formy
Sposób wykonania:
- W dużej misce połączyć mąkę, drożdże oraz sól. Następnie dodać ciepłą wodę, olej i całe jajko. Wyrobić ciasto i odstawić na około 60 minut w ciepłe miejsce.
- W tym czasie w misce połączyć starty żółty ser, kukurydzę, kiełbasę pokrojoną w kostkę, ketchup, zioła i ogórki.
- Następnie ciasto podzielić na 6 lub 8 części i na każda nałożyć nadzienie.
- Gotowe bułki ułożyć jedna obok drugiej na natłuszczonej formie i posmarować jajkiem. Całość posypać przyprawą do pizzy. Piec przez ok. 60 minut w 200 stopniach. W piekarniku z termoobiegiem ok. 25-30 minut.
Smacznego :)
Świetne!!!! Muszę zrobić, uwielbiam wszystko, co jest o smaku pizzy :)
OdpowiedzUsuńpizza w bulce? podoba mi sie!:D
OdpowiedzUsuńAle pyszny pomysł :)
OdpowiedzUsuńzjadłabym taką bułkę z wielką przyjemnością! mniam :)
OdpowiedzUsuńBardzo fajny pomysł na bułeczki :)
OdpowiedzUsuńMuszą być pyszne! Aż ślinka leci na ich widok :)
OdpowiedzUsuńŚwietna bułko-pizza! Super pomysł 'na wynos' :)
OdpowiedzUsuńej genialne ;D
OdpowiedzUsuń