15 sierpnia 2012

Muffinki wytrawne z otrębów


Składniki na 7 muffinek:

  • 6 łyżek otrębów owsianych
  • 6 łyżek mąki pełnoziarnistej 
  • mała łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 jajka
  • 4 łyżki jogurtu greckiego
  • 1 ząbek czosnku
  • nadzienie dowolne, u mnie: kulka mozzarelli i frankfurterki plus ketchup
  • sól, pieprz
  • zioła prowansalskie
Sposób wykonania:
Jajka, jogurt i zmiażdżony czosnek łączymy, po czym dodajemy mąkę i przyprawy.  Gotowe ciasto nakładamy do foremek na muffinki wysmarowane tłuszczem i dodajemy farsz; Całość przykrywamy łyżką ciasta. Tak gotowe muffinki wstawiamy na 30 minut do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. 
Smacznego :)

8 komentarzy:

  1. Podoba mi się ten pomysł. :) Jeszcze nie robiłam wytrawnych muffinów, ale zapowiadają się pysznie.

    OdpowiedzUsuń
  2. Muffinki wyglądają jak z najlepszej piekarni, bardzo apetyczne:)
    P.S. Ładnie pomalowane paznokcie:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Muffinki wyglądają super, no i co najważniejsze są zdrowe i pożywne:)

    OdpowiedzUsuń
  4. mmm... :) uwielbiam takie ziarniste wypieki. Te muffiny muszą być pyszne :)

    OdpowiedzUsuń
  5. wytrawnych muffinek jeszcze nie jadłam ,ale patrząc na te wiem ,ze za niedługo się to zmieni ;p

    OdpowiedzUsuń
  6. Takich wytrawnych jeszcze nie piekłam, ale musze kiedyś wypróbować..!

    OdpowiedzUsuń
  7. Kocham takie smaki. Przypomniałaś mi o wytrawnych muffinkach, jutro piekę:)

    OdpowiedzUsuń

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails