22 sierpnia 2012

Kotlety z cukini

Składniki:

  • spora cukinia
  • bułka tarta
  • 3 jajka
  • sól, pieprz
  • olej do smażenia
Sposób wykonania:
Cukinię obieramy ze skórki i kroimy w plastry ok. 1.5-2 cm. Następnie rozbijamy je tłuczkiem i przyprawiamy. Plastry moczymy w rozbełtanych jajkach, a potem w bułce tartej. Smażyć na oleju na zloty kolor. 
Smacznego! POLECAM!

9 komentarzy:

  1. Uwielbiam cukiniowe placki. :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ciekawy pomysł, chętnie spróbuję kiedyś zrobić ;-)

    OdpowiedzUsuń
  3. Nigdy nie robiłam, ale ciekawe;)

    OdpowiedzUsuń
  4. Mmm na pewno pyszne, uwielbiam takie cuda z cukini :)

    OdpowiedzUsuń
  5. dawno nie jadłam kotlecików cukiniowych, a tak je uwielbiam!Robię je troszkę inaczej, ale Twój przepis jest bardzo ciekawy a kotleciki napewno wyborne:) Oj muszę nadrobić zaległości i niebawem sobie je zrobić :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Lubię placki z cukinii, nie należy ona jednak do psiankowatych, więc nie mogę dodać wpisu do akcji.

    OdpowiedzUsuń
  7. takich kotlecików jeszcze nie robiłam ,ale wierzę ,że są smaczne ,bo wyglądają na takie ;)

    OdpowiedzUsuń

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails