Szukaj na tym blogu

Ciasto jabłkowe


Składniki na średnią blachę:
  • 5 jabłek 
  • 1 szkl. cukru
  • 1/2 szkl. rodzynek 
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • kilka kropli olejku rumowego
  • 2 łyżki kakao
  • 2 szkl. mąki pszennej
  • 3 jajka
  • 1/2 szkl. oleju
  • 1/2 szkl. wiórków kokosowych
Sposób wykonania:

  1. Jabłka obrać ze skórki i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Rodzynki sparzyć. Mąkę przesiać do miski, dodać starte jabłka, rodzynki i pozostałe składniki.
  2. Pozostawić na 20 minut, po tym czasie dokładnie wymieszać.
  3. Ciasto przełożyć do prostokątnej formy wyłożonej papierem do pieczenia.
  4. Piec przez ok. 50-60 minut w 190 stopniach.
Smacznego :) 

5 komentarzy:

Copyright © Na talerzu - Przepisy kulinarne , Blogger