Mus czekoladowy z awokado
Składniki:
- 200 g jogurtu naturalnego
- 100 g czekolady (u mnie deserowa)
- 1 dojrzałe awokado
- 2 łyżeczki kakao (tego z wiatraczkiem)
- 2-3 łyżeczki cukru
Sposób wykonania:
- Wszystkie składniki umieścić w garnku i podgrzewać, aż czekolada się rozpuści.
- Masę zmiksować na gładko.
Smacznego :)
Ps. Ci co mają wytrzymałe roboty kuchenne mogą bez podgrzewania wszystko zmiksować.
Rewelacja !
OdpowiedzUsuńSuper, trzeba będzie wypróbować:)
OdpowiedzUsuńPiękną ma konsystencję. I ten kolor. Mus jak marzenie:)
OdpowiedzUsuńsłyszałam już niejedną dobrą rzecz na temat tego połączenia :)
OdpowiedzUsuńBardzo ładnie się prezentuje, już od jakiegoś czasu noszę się z zamiarem zrobienia, chyba zabiorę się w końcu:)
OdpowiedzUsuńWspaniały zdrowy deser. Na pierwszy rzut oka nie do odróżnienia od tradycyjnego musu. Zapraszam ten zdrowy deserek do akcji http://durszlak.pl/akcje-kulinarne/zdrowe-swieta-boze-narodzenie
OdpowiedzUsuńdziękuę ) w takim razie dodaję do akcji :)
UsuńTaki trochę zdrowszy deser :) Mniam :)
OdpowiedzUsuń