03 grudnia 2012

Mus czekoladowy z awokado

Składniki:

  • 200 g jogurtu naturalnego
  • 100 g czekolady (u mnie deserowa)
  • 1 dojrzałe awokado
  • 2 łyżeczki kakao (tego z wiatraczkiem)
  • 2-3 łyżeczki cukru
Sposób wykonania:
Wszystkie składniki umieścić w garnku i podgrzewać, aż czekolada się rozpuści. Następnie masę zmiksować na gładko. 
Smacznego :)

Ps. Ci co mają wytrzymałe roboty kuchenne mogą bez podgrzewania wszystko zmiksować. 

8 komentarzy:

  1. Super, trzeba będzie wypróbować:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Piękną ma konsystencję. I ten kolor. Mus jak marzenie:)

    OdpowiedzUsuń
  3. słyszałam już niejedną dobrą rzecz na temat tego połączenia :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Bardzo ładnie się prezentuje, już od jakiegoś czasu noszę się z zamiarem zrobienia, chyba zabiorę się w końcu:)

    OdpowiedzUsuń
  5. Wspaniały zdrowy deser. Na pierwszy rzut oka nie do odróżnienia od tradycyjnego musu. Zapraszam ten zdrowy deserek do akcji http://durszlak.pl/akcje-kulinarne/zdrowe-swieta-boze-narodzenie

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. dziękuę ) w takim razie dodaję do akcji :)

      Usuń
  6. Taki trochę zdrowszy deser :) Mniam :)

    OdpowiedzUsuń

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails