Placki ze szpinaki i serka wiejskiego bez mąki
stycznia 30, 2013
4
bez pieczenia
,
dietetyczne
,
feta
,
naleśniki
,
niskokaloryczne
,
obiad
,
obiad z patelni
,
placki
,
przekąski
,
South Beach
,
szpinak
,
śniadanie
,
w 30 minut
,
warzywa
Składniki na 1 porcję:
- 200 g serka wiejskiego granulowanego
- 100 g rozmrożonego szpinaku
- 1 łyżka sera fety
- pieprz kolorowy
- 1 jajko
- 2 plasterki czerwonej cebuli
Sposób wykonania:
Wszystkie składniki zmiksować blenderem. Nakładać na patelnię po 1 łyżce i smażyć na małym ogniu. Delikatnie przewracać na drugą stronę.
uwielbiam placuszki z wiejskiego, ale do tej pory jadłam tylko na słodko :) taka wersja ze szpinakiem mi się podoba! muszę spróbować :)
OdpowiedzUsuńCiekawe :) Bardzo lubie połączenie szpinaku ze wszelkimi serami, szczególnie fetą i wiejskim :D Muszę zrobić takie placuszki!
OdpowiedzUsuńkoniecznie muszę zrobić takie smaczne i zdrowe placki ,super ;d
OdpowiedzUsuńWyglądają świetnie, pyszności!
OdpowiedzUsuń