30 stycznia 2013

Placki ze szpinaki i serka wiejskiego bez mąki

Składniki na 1 porcję:

  • 200 g serka wiejskiego granulowanego
  • 100 g rozmrożonego szpinaku 
  • 1 łyżka sera fety 
  • pieprz kolorowy
  • 1 jajko 
  • 2 plasterki czerwonej cebuli 
Sposób wykonania:
Wszystkie składniki zmiksować blenderem. Nakładać na patelnię po 1 łyżce i smażyć na małym ogniu. Delikatnie przewracać na drugą stronę.
Smacznego :)

4 komentarze:

  1. uwielbiam placuszki z wiejskiego, ale do tej pory jadłam tylko na słodko :) taka wersja ze szpinakiem mi się podoba! muszę spróbować :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ciekawe :) Bardzo lubie połączenie szpinaku ze wszelkimi serami, szczególnie fetą i wiejskim :D Muszę zrobić takie placuszki!

    OdpowiedzUsuń
  3. koniecznie muszę zrobić takie smaczne i zdrowe placki ,super ;d

    OdpowiedzUsuń
  4. Wyglądają świetnie, pyszności!

    OdpowiedzUsuń

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails