29 stycznia 2013

Soczewica w naleśniku dietetycznie

Składniki:
  • 2 jajka
  • mleko w proszku odtłuszczone 
Sposób wykonania:
Jajka rozkłócić, dodać do niego mleko. Tu robię na oko, ale myślę, że wychodzi to jakieś 3-4 łyżki płaskie. Dokładnie wymieszać.  Smażyć na bardzo małym ogniu. 


Składniki na nadzienie:
  • 50 g soczewicy czerwonej
  • cebula
  • 50 g koncentratu pomidorowego
  • 1/2 ząbka czosnku 
  • sól, pieprz
Sposób wykonania:
Ugotować soczewicę. Na patelni smażyć cebulkę pokrojona w kostkę i czosnek, następnie dodać soczewicę i dolać 3/4 szklanki wody. Smażyć dalej dodając jeszcze przyprawy i koncentrat. 
Smacznego :)

5 komentarzy:

  1. Takich naleśników nie jadłam ;) Musze spróbować któregoś razu, bo wygląda apetycznie.

    OdpowiedzUsuń
  2. Lubię i naleśniki i soczewicę, a więc to coś dla mnie!

    OdpowiedzUsuń
  3. fajne danie , smaczne i zdrowe ;d

    OdpowiedzUsuń
  4. Fajny pomysł na soczewicę. Warty wypróbowania. ;)

    OdpowiedzUsuń
  5. Widzę, że soczewica króluje:) I dobrze! (a ja zajadam pierogi z soczewicą :))

    OdpowiedzUsuń

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails