Czekoladowe muffinki z nadzieniem budyniowym
lutego 10, 2013
6
czekolada
,
deser
,
kuchnia amerykańska
,
mączne
,
muffinki
,
słodkie
,
z piekarnika
Wyglądają obłędnie i będą ozdobą każdego stołu. Warto od razu robić podwójną porcję, bo szybko znikają.
Składniki na 12 muffinek:
- 2 szkl. mąki
- 1 szkl. cukru
- 2 łyżki kakao
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 szkl. mleka
- 1/3 szkl. oleju
- 1 jajko
- budyń śmietankowy lub waniliowy
Sposób wykonania:
- Budyń przygotować według przepisu i odstawić do całkowitego wystygnięcia.
- Pozostałe składniki dokładnie połączyć. Powstałą masę nakładać do połowy papilotek, następnie dać 2 łyżeczki budyniu i przykryć kolejną warstwą masy.
- Piec ok. 30 minut w 200 stopniach.
- Udekorować wedle uznania.
wyszły cudne i widać że mocno czekoladowe :)
OdpowiedzUsuńwyglądają tak ślicznie!
OdpowiedzUsuńte muffinki są super , z pewnością muszę je zrobić ;d
OdpowiedzUsuńa co to za dekoracja na nich?
OdpowiedzUsuńdwukolorowa rozpuszczona czekolada i wiórki czekoladowe :)
UsuńTen komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuń