10 lutego 2013

Czekoladowe muffinki z nadzieniem budyniowym

Składniki na 12 muffinek:

  • 2 szkl. mąki
  • 1 szkl. cukru
  • 2 łyżki kakao 
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 szkl. mleka
  • 1/3 szkl. oleju
  • 1 jajko
  • budyń śmietankowy lub waniliowy 
Sposób wykonania:
Budyń przygotować według przepisu i odstawić do całkowitego wystygnięcia. Pozostałe składniki razem dokładnie połączyć i powstałą masę nakładać do połowy papilotek, a następnie po 2 łyżeczki budyniu i przykryć kolejną warstwą masy. Piec ok. 30 minut w 200 stopniach. Dekoracja dowolna :)
Smacznego :)

6 komentarzy:

  1. wyszły cudne i widać że mocno czekoladowe :)

    OdpowiedzUsuń
  2. te muffinki są super , z pewnością muszę je zrobić ;d

    OdpowiedzUsuń
  3. a co to za dekoracja na nich?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. dwukolorowa rozpuszczona czekolada i wiórki czekoladowe :)

      Usuń
  4. Ten komentarz został usunięty przez autora.

    OdpowiedzUsuń

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails