Szukaj na tym blogu

Czekoladowe muffinki z nadzieniem budyniowym



Wyglądają obłędnie i będą ozdobą każdego stołu. Warto od razu robić podwójną porcję, bo szybko znikają.

Składniki na 12 muffinek:
  • 2 szkl. mąki
  • 1 szkl. cukru
  • 2 łyżki kakao 
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 szkl. mleka
  • 1/3 szkl. oleju
  • 1 jajko
  • budyń śmietankowy lub waniliowy 
Sposób wykonania:

  1. Budyń przygotować według przepisu i odstawić do całkowitego wystygnięcia.
  2. Pozostałe składniki dokładnie połączyć. Powstałą masę nakładać do połowy papilotek, następnie dać 2 łyżeczki budyniu i przykryć kolejną warstwą masy.
  3. Piec ok. 30 minut w 200 stopniach. 
  4. Udekorować wedle uznania.
Smacznego :)






6 komentarzy:

  1. wyszły cudne i widać że mocno czekoladowe :)

    OdpowiedzUsuń
  2. te muffinki są super , z pewnością muszę je zrobić ;d

    OdpowiedzUsuń
  3. a co to za dekoracja na nich?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. dwukolorowa rozpuszczona czekolada i wiórki czekoladowe :)

      Usuń
  4. Ten komentarz został usunięty przez autora.

    OdpowiedzUsuń

Copyright © Na talerzu - Przepisy kulinarne , Blogger