30 grudnia 2013

Muffinki piernikowe z żurawiną

Składniki:

  • 2 szkl. mąki
  • 0,5 szkl. cukru
  • 2 łyżki płynnego miodu
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 płaska łyżka kakao
  • 1 łyżka przyprawy korzennej

  • 1 szkl. mleka
  • 1 jajko
  • 1/3 szkl. oleju
dodatkowo:  garść żurawiny

Sposób wykonania:
  1. W jednej misce łączymy składniki suche, a w drugiej mokre.
  2. Obie masy razem łączymy i na końcu dodajemy żurawinę.
  3. Napełniamy papilotki masą i pieczemy w 190 stopniach przez około 30 minut. 
  4. Wierzch ozdobiłam lukrem królewskim
Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails