08 listopada 2014

Pasta z czerwonej soczewicy - mój ideał !

Składniki:

  • 200 g suchej czerwonej soczewicy
  • 15 g suszonych pomidorów
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżeczka oleju
  • sól, pieprz, słodka papryka
Sposób wykonania:
  1. Soczewicę ugotować w 2 szklankach wody.
  2. Do soczewicy dodać dodać pozostałe składniki i wszystko zmiksować na gładką masę.
Smacznego :)

Całość-500 g:
808 kcal
54,3 B
114,7 W
11,4 T

w 100 g:
161,6 kcal
10,8 B
22,9 W
2,2 T

1 komentarz:

  1. świetna i to nie tylko do chleba, ale również mogłaby się sprawdzić jako dodatek do dania głównego ;)

    OdpowiedzUsuń

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails