24 lutego 2015

Pralinki kokosowe Bounty


Składniki:

  • 200 g wiórków kokosowych
  • 100 ml kremówki
  • 70 g cukru pudru
  • 70 g masła
  • aromat kokosowy
  • 250-300 g czekolady mlecznej lub gorzkiej
Sposób wykonania:
  1. Wiórki kokosowe wymieszać z cukrem pudrem.
  2. Kremówkę i masło rozpuścić razem i połączyć z wiórkami. Dodać aromat.
  3. W dłoni formujemy kulki i schładzamy w lodówce przez godzinę na tacce owiniętej folią.
  4. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej.
  5. Każdą kulę zanurzamy w czekoladzie i odstawiamy do stwardnienia.
Smacznego :)

4 komentarze:

  1. idealnie sprawdzą się na prezencik ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam wszystkie pralinki. Takich nie znałam, a czuję, że muszę spróbować (: Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  3. smakowicie się prezentują!

    OdpowiedzUsuń
  4. Bardzo lubię batoniki Bounty, muszę spróbować ich domowej wersji :)

    OdpowiedzUsuń

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails