26 lutego 2015

Zupa brokułowa


Składniki:

  • 500 g świeżego brokuła 
  • 2 marchewki
  • 1/2 selera
  • 1/3 pora
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka masła
  • 1 l wody
  • sól
  • pieprz
  • gałka muszkatołowa
  • tymianek
  • 100 g serka topionego light
Sposób wykonania:
  1. Marchewkę i seler kroimy w kostkę i gotujemy w 1 l wody przez 15 minut.
  2. Po tym czasie dodajemy różyczki brokuła i gotujemy kolejne 19 minut.
  3. Pokroić pora i chwilę podsmażyć na maśle razem z czosnkiem. Po czym dodać do zupy. Całość miksujemy na jednolitą masę.
  4. Dodajemy przyprawy i serek. Gotujemy na małym ogniu około 20 minut.
Smacznego :)

ZUPA KREM

1 komentarz:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails