Szukaj na tym blogu

Sałatka z selerem naciowym i kurczakiem



Składniki:

  • podwójna pierś kurczaka
  • 2 małe jabłka
  • 5 łodyg selera naciowego
  • garść czerwonych winogron
  • 3 łyżki rodzynek 
  • ok. 5-6 łyżek kukurydzy
  • 3-4 łyżki majonezu
  • przyprawa do kurczaka
  • przyprawa curry
  • olej do smażenia
Sposób wykonania:
  1. Mięso pokroić w kostkę i smażyć na oleju w przyprawach.
  2. Jabłka, seler naciowy i winogrona pokroić w kostkę i wrzucić do miski. 
  3. Dodać rodzynki, majonez i usmażone mięso. Całość wymieszać.
  4. Wstawić do lodówki, aby smaki się przegryzły.
Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © Na talerzu - Przepisy kulinarne , Blogger