Szukaj na tym blogu

Kruche babeczki z kremem i owocami



To mój smak z dzieciństwa. Kojarzą mi się z moją Ciocią, która zawsze na wszystkie uroczystości je przygotowywała. 



Składniki na babeczki:
  • 400 g mąki tortowej
  • 200 g masła lub margaryny
  • 150 g cukru pudru
  • 3 żółtka 
  • sól
  • margaryna do wysmarowania babeczek
Sposób wykonania:
  1. Wszystkie składniki umieścić na stolnicy albo w dużej misce i za pomocą najlepiej siekacza metalowego wyrobić ciasto.
  2. Foremki wysmarować tłuszczem. 
  3. Ciasto rozwałkować i wyciąć za pomocą szklanki koła. Wylepić foremki.
  4. Piec 20 minut w 190 stopniach.
Składniki na krem:
  • 250 ml kremówki 30%
  • 250 g serka mascarpone
  • 2 łyżki cukru pudru
Sposób wykonania:
  1. Śmietanę ubić na sztywno, dodać cukier puder i na koniec partiami serek mascarpone.
Smacznego :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © Na talerzu - Przepisy kulinarne , Blogger