Kruche babeczki z kremem i owocami
To mój smak z dzieciństwa. Kojarzą mi się z moją Ciocią, która zawsze na wszystkie uroczystości je przygotowywała.
Składniki na babeczki:
- 400 g mąki tortowej
- 200 g masła lub margaryny
- 150 g cukru pudru
- 3 żółtka
- sól
- margaryna do wysmarowania babeczek
Sposób wykonania:
- Wszystkie składniki umieścić na stolnicy albo w dużej misce i za pomocą najlepiej siekacza metalowego wyrobić ciasto.
- Foremki wysmarować tłuszczem.
- Ciasto rozwałkować i wyciąć za pomocą szklanki koła. Wylepić foremki.
- Piec 20 minut w 190 stopniach.
Składniki na krem:
- 250 ml kremówki 30%
- 250 g serka mascarpone
- 2 łyżki cukru pudru
Sposób wykonania:
- Śmietanę ubić na sztywno, dodać cukier puder i na koniec partiami serek mascarpone.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz