Szukaj na tym blogu

Zupa pieczarkowa z makaronem


 
Składniki:
  • 500 g pieczarek
  • 200 ml śmietanki 12 % gęstej
  • 1,5 L rosołu
  • 1 duża cebula
  • 2 łyżki masła
  • pęczek natki pietruszki
  • sól
  • pieprz
Sposób wykonania:
  1. Pieczarki obrać i pokroić w plastry. Cebulę drobno posiekać i zeszklić na maśle, a następnie dodać pieczarki i smażyć na małym ogniu, aż wyparuje woda z pieczarek. 
  2. Podsmażone pieczarki i cebulę przełożyć do garnka, zalać rosołem i gotować przez 20 minut.
  3. Część zupy przelać do miseczki i połączyć ze śmietanką. Całość przelać do garnka. 
  4. Dodać posiekaną natkę pietruszki, doprawić solą i pieprzem. 
  5. Zupę podawać z makaronem.
Smacznego :)



2 komentarze:

Copyright © Na talerzu - Przepisy kulinarne , Blogger