Zupa pieczarkowa z makaronem
Składniki:
- 500 g pieczarek
- 200 ml śmietanki 12 % gęstej
- 1,5 L rosołu
- 1 duża cebula
- 2 łyżki masła
- pęczek natki pietruszki
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
- Pieczarki obrać i pokroić w plastry. Cebulę drobno posiekać i zeszklić na maśle, a następnie dodać pieczarki i smażyć na małym ogniu, aż wyparuje woda z pieczarek.
- Podsmażone pieczarki i cebulę przełożyć do garnka, zalać rosołem i gotować przez 20 minut.
- Część zupy przelać do miseczki i połączyć ze śmietanką. Całość przelać do garnka.
- Dodać posiekaną natkę pietruszki, doprawić solą i pieprzem.
- Zupę podawać z makaronem.
Smacznego :)
Fantastyczna zupka pieczarkowa ;)
OdpowiedzUsuńTa zupka wygląda bardzo apetycznie i chętnie bym ją skosztowała.
OdpowiedzUsuń