Szukaj na tym blogu

Galart z kurczakiem


 Składniki:

  • 1 pierś kurczaka
  • 0,5 litra wywaru z kostki rosołowej
  • 6 łyżeczek żelatyny
  • 3-4 jaja 
  • 2 duże ogórki konserwowe
  • 1 szklanka groszku zielonego
  • natka pietruszki
  • 2 marchewki
Sposób wykonania:
  1. Mięso ugotować z kostką rosołową.
  2. Mięso wyciągnąć i pokroić w drobną kostkę, a do wywaru dodać żelatynę i wymieszać.
  3. Jajka i marchew ugotować.
  4. W miseczkach umieścić mięso, groszek, ogórki pokrojone, marchew i jajka. Wszystko posypać natką pietruszki i zalać wywarem. Odstawić do stężenia. 
Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © Na talerzu - Przepisy kulinarne , Blogger