Jajka faszerowane białą kiełbasą
Składniki:
- 5 jajek
- 1 gruba biała kiełbasa
- garść szczypiorku
- 1 łyżka majonezu
- 1 łyżeczka musztardy dijon
- sól
- pieprz
- 1 mały ogórek konserwowy
Sposób wykonania:
- Jajka ugotować na twardo, obrać i przeciąć na pół. Żółtka przełożyć do miseczki.
- Białą kiełbasę ugotować i bardzo drobno pokroić.
- Szczypiorek posiekać i dodać do żółtek i kiełbasy.
- Ogórek drobno pokroić i dodać do pozostałej masy.
- Na koniec dodać majonez i musztardę, posolić i popieprzyć wg uznania. Całość wymieszać.
- Gotową masę nakładać do jajek, wierzch posypać szczypiorkiem.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz