Szukaj na tym blogu

Jajka faszerowane białą kiełbasą


 Składniki:

  • 5 jajek
  • 1 gruba biała kiełbasa 
  • garść szczypiorku 
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżeczka musztardy dijon
  • sól
  • pieprz
  • 1 mały ogórek konserwowy
Sposób wykonania:
  1. Jajka ugotować na twardo, obrać i przeciąć na pół. Żółtka przełożyć do miseczki.
  2. Białą kiełbasę ugotować i bardzo drobno pokroić.
  3. Szczypiorek posiekać i dodać do żółtek i kiełbasy. 
  4. Ogórek drobno pokroić i dodać do pozostałej masy.
  5. Na koniec dodać majonez i musztardę, posolić i popieprzyć wg uznania. Całość wymieszać.
  6. Gotową masę nakładać do jajek, wierzch posypać szczypiorkiem.
Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © Na talerzu - Przepisy kulinarne , Blogger