Szukaj na tym blogu

Pałki kurczaka zapiekane z fasolą



Składniki:
  • 1 kg pałek z kurczaka
  • 500 g pieczarek
  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 1 puszka pomidorów
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 czerwone cebule
  • 1 łyżeczka suszonego tymianku
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia
Sposób wykonania:
  1. Na patelni podsmażyć  na oleju z każdej strony mięso doprawione solą i pieprzem. Gotowe mięso przełożyć na talerz.
  2. Na patelni na oleju podsmażyć pieczarki pokrojone w plastry wraz z czerwoną cebulą pokrojoną w piórka i rozgniecionym czosnkiem. Smażyć 5 minut.
  3. Dodać na patelnię odsączoną fasolę, pomidory z puszki, suszony tymianek, całość doprawić solą i pieprzem. Wszystko dokładnie wymieszać i przełożyć do żaroodpornego naczynia. Na wierzch ułożyć pałki. 
  4. Piec 1 80 stopniach bez przykrycia około 40 minut.
Smacznego :)

1 komentarz:

Copyright © Na talerzu - Przepisy kulinarne , Blogger