Pałki kurczaka zapiekane z fasolą
Składniki:
- 1 kg pałek z kurczaka
- 500 g pieczarek
- 1 puszka czerwonej fasoli
- 1 puszka pomidorów
- 3 ząbki czosnku
- 2 czerwone cebule
- 1 łyżeczka suszonego tymianku
- sól
- pieprz
- olej do smażenia
Sposób wykonania:
- Na patelni podsmażyć na oleju z każdej strony mięso doprawione solą i pieprzem. Gotowe mięso przełożyć na talerz.
- Na patelni na oleju podsmażyć pieczarki pokrojone w plastry wraz z czerwoną cebulą pokrojoną w piórka i rozgniecionym czosnkiem. Smażyć 5 minut.
- Dodać na patelnię odsączoną fasolę, pomidory z puszki, suszony tymianek, całość doprawić solą i pieprzem. Wszystko dokładnie wymieszać i przełożyć do żaroodpornego naczynia. Na wierzch ułożyć pałki.
- Piec 1 80 stopniach bez przykrycia około 40 minut.
Smacznego :)
To danie należy do moich ulubionych
OdpowiedzUsuń